Indramning hos Tidens Rammer i Ringe/Odense

 
 
 
 

Ring til Claus på telefon 21 42 58 78 i dag!

 
 

Værd At Vide Om Indramning

Ophængning af billeder - Her har du de 10 bedste råd

Tidens Rammer er med basis i Ringe og beliggende tæt på Odense en af Fyns førende indramnings-virksomheder. Her giver vi en række tips til overvejelser, du kan gøre, når du hænger billeder op.

 

1) Lad dine billeder understøtte stemningen i rummet

Vælg billeder, som passer godt til stemningen rummet. Overvej hvordan billederne passer til væggen og dens omgivelser. Eksempelvis kan meget små billeder let forsvinde på en stor væg, med mindre de hænges op i større grupper. Vælg ophængningssteder, hvor dine billeder bedst kommer til deres ret. Hvis et billede hænger på en væg lige over for indgangsdøren, vil det ofte være det første man ser, når man træder ind i rummet.

2) Afprøv forskellige ophængningsteknikker

Eksperimentér med forskellige ophængningsteknikker. Prøv at hænge billeder op i et reb, en kæde eller et stykke ståltråd.

3) Lad billederne være med til at skabe balance

Sørg for balance i hele rummet. Hvis du har mange billeder på en væg og ingenting på en anden, kan det forstyrre følelsen af ligevægt.

4) Vælg små billeder til smalle vægge

Indret billederne efter væggens størrelse. Vælg små billeder til smalle vægge og store billeder til store vægflader.

5) Vælg små billeder til trappeopgange

Skal du hænge billeder op i en trappeopgang, er små billeder ofte at foretrække. Det kan være en god ide at placere centrum for hvert billede lige langt fra hinanden.

  Ophængning af billeder i grupper Hvis du vil hænge flere billeder op i sammenhæng, kan det være en god ide at starte med et centerbillede - Ophængning af billeder i grupper

6) Afpas billederne til møblernes størrelse

Sørg for din ophængning af billeder indretter sig efter størrelsen af dine møbler. Hvis du hænger et billede op over en sofa eller andre møbler, kan det virke forstyrrende, hvis billedet er bredere end møblet.

7) Brug to kroge for at stabilisere billedet

Når du hænger et billede op, er det en god idé at hænge det op i to kroge med 30-40 cm mellemrum afhængig af billedets størrelse. På den måde er det sværere at skubbe billedet ud af ligevægt.

8) Fokuser belysningen i forhold til dine billeder

Overvej, om du kan skabe mere opmærksomhed omkring dit billede med en fokuseret belysning. Installer eventuelt særskilt belysning for dit billede.

 

  Ophængning af billeder Ophængning af billeder i H C Andersens hjem  

9) Tag udgangspunkt i øjenhøjden

En af de mest almindelige fejl, som begyndere begår, er at hænge billederne for højt. Når det drejer sig om om et billede i en gang, en foyer, en spisestue eller en anden fri plads på en mur, skal man du tage udgangspunkt i øjenhøjden. Den gennemsnitlige betragters øjne falder ca. en tredjedel ned fra toppen af et billede. Det vil i praksis sige ca. 150 cm fra gulvet. Når det drejer sig om billeder, som hænger over en sofa eller en stol, bør billedet hænges lige højt nok til at tillade hovedet af en person i gennemsnitshøjde til at undgå rammen. Hvis billedet hænges højere, kommer billedet til at svæve i rummet i stedet for at relatere til sofaen.

 

10) Pas på skader fra det omgivende miljø

Tænk over mulige skadelige påvirkninger fra det omgivende miljø. For eksempel bør et oliemaleri ikke hænge lige over en radiator, da varmen kan beskadige billedet. På samme måde vil mange billeder falme, hvis de hænger i direkte sol. Ophængning på ydervægge med store temperatursvingninger kan beskadige billeder. Skab eventuelt lidt afstand til væggen med nogle afstandsstykker.

Andre gode råd om omhængning af billeder

Art-at-home har skrevet tolv gode råd om ophængning

Bo Bedre - Den svære kunst

Lone Barslund viser i Bo Bedre eksempler på mere eller mindre heldige billedophængninger: Den svære kunst

Inspiration fa Youtube

Nedenfor ser du en række Youtube videoer, som kan give dig inspiration. Det er ikke alle ideer, der er lige gode - men de kan i hvert tilfælde give dig god inspiration :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er en meget inspirerende (og meget amerikansk) side med 28 tips til ophængning af billeder

 

   

 

 

Lyddaempende plader til plejecentre og sygehuse

Lyddæmpende billeder til hospitaler og plejehjem

Tidens Rammer tilbyder tilbyder løsninger med lyddæmpende og stressreducerende billeder til plejecentre og hospitaler over hele Danmark

Lyddæmpende billeder

 

 

 

 

Besøg Claus på
værkstedet i Ringe

Tag dine billeder og plakater under armen og få en snak med Claus i værkstedet. Ring for en sikkerheds skyld gerne i forvejen på 21 42 58 78 - eller send en mail: info@tidensrammer.dk

Læs mere om indramning af billeder

 

 

 

iPad holder til vægmontering

Vægmonteret iPad holder til kun 450 kr

Vi har designet en funktionel iPad holder, som imødekommer behovet for en let og enkel vægmontering til din iPad - super enkelt at klikke af og på.

Køb den hos Tidens Rammer

 

 

 

      

Lyddæmpende billeder

Lyddæmpende billeder

Nedsæt irritation og stress med lyddæmpende billeder.

Mere om lyddæmpende billeder

 

 

 

 

Indrammede plakater - Dansk M;oslash;beldesign

Indrammet plakat:
Dansk møbelkunst
1920-1970

Foreningen Dansk Møbelindustri udgav i starten af 70'erne en plakat med billeder af det ypperste af dansk møbelkunst fra fem årtier.

Køb den hos Tidens Rammer

 

 

 

Spar 10 % på plakater!
 


 

Stort udsalg af indrammet kunst og plakater

Tidens Rammer har altid et antal spændende, indrammede plakater og unik kunst til salg i værkstedet

Se aktuelle tilbud.....

 

 

 

 

Indrammet Verner Panton Plakat

Indrammet plakat:
Verner Panton på Trapholt

I forbindelse med udstilling af Verner Panton møbler, har Trapholt udgivet en plakat, som vi sælger i luksus-indramning til 1.995,- kr.

Køb den hos Tidens Rammer

 

 

 

      

 Indramning af pladecovere

Sæt dine bedste vintage pladecovere i ramme

Hvis du vil glæde din ægtefælle, kæreste eller ven med en gave helt i særklasse, så gå på opdagelse i pulterkammeret og find coveret til en af de lp'er som gjorde en forskel. Kontakt til Tidens Rammer på telefon 21 42 58 78 og få et tilbud en unik indramning.

Mere om indramning af pladecovere...

 

 

 

 

Udlejning af kunst

 

Vi udlejer billeder til virksomheder

Vi kan tilbyde din virksomhed en abonnementsordning, hvor vi står for ophængning og vedligeholdelse af billederne i din virksomhed.

Læs mere om kunst-abonnement